ΦόρουμΑρχικήΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο

Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
asimeniasfika
Συντονιστής
asimeniasfika

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 466 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Πεμ Σεπ 22 2011, 07:53

Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο

Από φέτος το δελτίο μειωμένου εισιτηρίου θα παραλαμβάνεται έπειτα από ηλεκτρονική αίτηση στην αντίστοιχη εφαρμογή που θα αρχίσει να λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η διεύθυνσή της είναι http://paso.minedu.gov.gr.


Συχνές ερωτήσεις (FAQ) για το νέο τρόπο έκδοσης πάσο
http://paso.minedu.gov.gr/FAQ.aspx


1.Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να αποκτήσω το ΠΑΣΟ μου;

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησής τους σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό πληροφοριακό σύστημα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε περιγράφεται εκτενώς εδώ.

2.Ποια είναι η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων για απόκτηση του ΠΑΣΟ;

Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση καθ'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-12.

3.Ποιοί φοιτητές δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για απόκτηση ΠΑΣΟ;

Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

α) Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.

β) Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.

δ) Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

ε) Οι φοιτητές-πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων κρατών, οι οποίοι σπουδάζουν σε ημεδαπό ΑΕΙ στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus» για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτησή τους στο ημεδαπό ΑΕΙ.

Η για οποιοδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του δελτίου ειδικού εισιτηρίου, το οποίο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιστρέφεται στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

4.Είμαι προπτυχιακός φοιτητής, πώς θα εισέλθω στο σύστημα;

Οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς (username, password) που έχουν λάβει από το οικείο ίδρυμα για την πρόσβαση στον Εύδοξο και τις λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

5.Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που χάσω τους κωδικούς μου / αντιμετωπίζω πρόβλημα με την είσοδό μου στην εφαρμογή ως προπτυχιακός φοιτητής;

Για θέματα που αφορούν την πρόσβασή σας στην εφαρμογή φοιτητών για το ΠΑΣΟ (Όνομα Χρήστη/Κωδικός Πρόσβασης) θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματός ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματός σας.

6.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δεν έχω λάβει το sms για την πιστοποίηση του λογαριασμού μου. Τι μπορώ να κάνω;

Εάν δεν έχετε λάβει το sms με τον 8-ψήφιο κωδικό σας (π.χ γιατί συμπλήρωσατε λάθος τον αριθμό κινητού ή σβήσατε κατά λάθος το μήνυμα), μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Στοιχεία Φοιτητή, να εισάγετε εκ νέου το κινητό σας τηλέφωνο και έπειτα να πατήσετε διαδοχικά τα κουμπιά «Ενημέρωση Στοιχείων Χρήστη» και «Επαναποστολή SMS Πιστοποίησης».

7.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δε θυμάμαι το όνομα χρήστη που δήλωσα. Τι να κάνω;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο 801-11-31-400.

8.Είμαι μεταπτυχιακός/διδακτορικός φοιτητής και δε θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασης για να εισέλθω στο λογαριασμό μου. Πως μπορώ να τον ανακτήσω;

Θα πρέπει να επιλέξετε από την Αρχική σελίδα την επιλογή Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης. Θα πρέπει να εισάγετε το όνομα χρήστη με το οποίο εγγραφήκατε στο σύστημα και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο πιστοποιήσατε το λογαριασμό σας. Ο νέος σας κωδικός πρόσβασης θα σας αποσταλεί σε αυτόν τον αριθμό κινητού.

9.Οριστικοποίησα την αίτησή μου αλλά έπειτα διαπίστωσα ότι περιέχει λάθη. Τι μπορώ να κάνω;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματός σας και να της ζητήσετε να ορίσει την αίτησή σας σε κατάσταση "Χρειάζεται επεξεργασία από φοιτητή".

10.Ολοκλήρωσα τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Πότε θα παραλάβω το ΠΑΣΟ;

Θα πρέπει να περιμένετε τον έλεγχο της αίτησής σας από τη Γραμματεία του Τμήματός σας και την τελική έγκριση. Το ΠΑΣΟ θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης το πολύ πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης από τη Γραμματεία. Θα λάβετε σχετική ειδοποίηση με sms ή e-mail ή από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο πληροφοριακό σύστημα για την άφιξη του ΠΑΣΟ στο σημείο παράδοσης που έχει επιλέξει.

11.Από πού θα παραλάβω το ΠΑΣΟ;

Το ΠΑΣΟ δε θα το παραλαμβάνετε πλέον από τη Γραμματεία του Τμήματός σας, αλλά από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχετε επιλέξει μεταξύ όλων των διαθέσιμων ανά την Επικράτεια κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης. Κατά την παραλαβή του ΠΑΣΟ θα πρέπει να επιδεικνύετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να αναφέρετε τον μοναδικό αριθμό του ΠΑΣΟ σας, τον οποίο θα έχετε λάβει με sms και e-mail.

12.Μπορεί να παραλάβει το ΠΑΣΟ μου κάποιος άλλος εκτός από μένα;

Σε περίπτωση παραλαβής του ΠΑΣΟ από τρίτο πρόσωπο θα απαιτείται να επιδεικνύεται η σχετική νόμιμη εξουσιοδότηση.

13.Για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμένει το ΠΑΣΟ στο σημείο παράδοσης μέτα την ημερομηνία εκδοσής του;

Το ΠΑΣΟ θα παραμένει στο σημείο παράδοσης για δύο μήνες από την ημέρα της εκτύπωσής του και τη σχετική ειδοποίηση προς το φοιτητή. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προσέλθει για την παραλαβή του ΠΑΣΟ εντός των δύο μηνών, η αίτησή του θα θεωρείται άκυρη. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να παραλάβει το ΠΑΣΟ μετά το πέρας των δύο μηνών, τότε υποβάλλει νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία από την αρχή.

14.Θα επιβαρυνθώ οικονομικά για την απόκτηση του ΠΑΣΟ;

Ναι, κατά την παραλαβή του ΠΑΣΟ θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο των 2,46 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

15.Τί κάνω σε περίπτωση απώλειας/κλοπής του ΠΑΣΟ;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματός σας, προσκομίζοντας τη σχετική δήλωση απώλειας/κλοπής από την αστυνομία και ζητώντας την επανέκδοση του δελτίου. Κατόπιν της έγκρισης επανέκδοσης από τη Γραμματεία, η διαδικασία απόκτησης ΠΑΣΟ επαναλαμβάνεται από την αρχή.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Διαχειριστής
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Σαβ Οκτ 01 2011, 04:19

H υποβολή των αιτήσεων για την έκδοση των νέων ΠΑΣΟ ξεκίνησε από τις 26 Σεπτεμβρίου!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://teaph-athens.forumgreek.com
Admin
Διαχειριστής
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Σαβ Οκτ 01 2011, 04:22

Οι πρωτοετείς φοιτητές ως την 23η Οκτωβρίου θα μπορούν να κάνουν την χρήση των ΜΜΜ με τις αντίστοιχες εκπτώσεις με την επίδειξη της εγγραφής στο Τμήμα, την οποία εκδίδουν οι γραμματείς, και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://teaph-athens.forumgreek.com
yetla
Νήπιο
Νήπιο


Αριθμός μηνυμάτων : 8

ΔημοσίευσηΘέμα: φοιτητικό πάσο   Κυρ Οκτ 09 2011, 06:09

Να σας ρωτήσω, έκανα αίτηση στο link που υπάρχει στο site της σχολής για το πάσο και τώρα πρέπει απλά να περιμένω ή πρέπει να πάω και από την Γραμματεία της σχολής?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
zina
Νήπιο
Νήπιο


Αριθμός μηνυμάτων : 6

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Κυρ Οκτ 09 2011, 08:34

yetla έγραψε:
Να σας ρωτήσω, έκανα αίτηση στο link που υπάρχει στο site της σχολής για το πάσο και τώρα πρέπει απλά να περιμένω ή πρέπει να πάω και από την Γραμματεία της σχολής?


ειμαι πρωτοετης αλλα μπορω να σε βοηθησω. Αφου εκανες την αιτηση και την εστειλες (με τις πληροφοριες και την φωτογραφια) απλα περιμενεις να σε ενημερωσουν απο το email σου ή απο το κινητο σου για να πας να το παρεις απο το μερος παραλαβης το οποιο εχεις επιλεξει. Επισης θα ηταν καλο να μπαινεις τακτικα στο email σου γιατι μπορει να σου στειλουν να ξαναστειλεις την αιτηση για τυχον λαθη. Ετσι ειναι πιστευω ολη η διαδικασια. Διαφορετικα να με διορθωσει καποιος. :)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Irini
Συντονιστής
Irini

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 894 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Κυρ Οκτ 09 2011, 12:07

Επίσης, αν μπεις ξανά στο σάιτ που έκανες το πάσο και ξανακάνεις τα πρώτα βήματα της διαδικασίας, δηλαδή μέχρι το σημείο που βάζεις username - password, θα σου βγάλει αν αναμένεται η έγκριση από τη Γραμματεία ή αν έχει γίνει. Από τη στιγμή που εγκριθεί, περιμένεις sms και e-mail για να πας να το παραλάβεις από το σημείο διανομής που επέλεξες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenaki22
Συντονιστής
elenaki22

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 304 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Δευ Οκτ 10 2011, 06:22

Irini έγραψε:
Επίσης, αν μπεις ξανά στο σάιτ που έκανες το πάσο και ξανακάνεις τα πρώτα βήματα της διαδικασίας, δηλαδή μέχρι το σημείο που βάζεις username - password, θα σου βγάλει αν αναμένεται η έγκριση από τη Γραμματεία ή αν έχει γίνει. Από τη στιγμή που εγκριθεί, περιμένεις sms και e-mail για να πας να το παραλάβεις από το σημείο διανομής που επέλεξες.

Σ'ευχαρίστουμε για την χρήσιμη πληροφορία Ειρήνη μου!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
VickyPap
Νήπιο
Νήπιο
VickyPap

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: ...   Τρι Οκτ 11 2011, 04:12

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΟ??ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ??
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
asimeniasfika
Συντονιστής
asimeniasfika

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 466 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Τρι Οκτ 11 2011, 04:25

Μην ανησυχείτε καθόλου γι' αυτό. Μπορείτε να βγάζετε πάσο όλη τη χρονιά. Και Χριστούγεννα να σας γράψουν, μια χαρά θα μπορείτε να κάνετε την αίτηση.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
VickyPap
Νήπιο
Νήπιο
VickyPap

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Τρι Οκτ 11 2011, 04:26

ΑΑΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!! :))
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Διαχειριστής
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Σεπ 14 2012, 06:54

Το φοιτητικό πάσο είναι προ των πυλών. Έτοιμο να εκδοθεί και με κάποιες αλλαγές φυσικά. Εντελώς ανανεωμένο. Διαφορετική ονομασία και διαφορετικό μέρος παραλαβής. Ειδικότερα, το φοιτητικό πάσο από φέτος θα ονομάζεται ακαδημαϊκή ταυτότητα και δεν θα εκδίδεται από τα καταστήματα Γερμανός όπως ίσχυε για την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά. Φέτος, η διανομή θα γίνεται από τα καταστήματα Vodafone.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να συμπληρώσουν την αίτηση για να παραλάβουν τη νέα ακαδημαίκή ταυτότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Ακόμη και η ιστοσελίδα είναι καινούργια! Είναι η http://academicid.minedu.gov.gr/ . Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Η φοιτητική ταυτότητα θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ!!!

«Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο.

Για τη χορήγηση των νέων καρτών (με το ενσωματωμένο ΠΑΣΟ) θα ακολουθηθούν διαδικασίες παρόμοιες με αυτές του ακαδ. έτους 2011-2012 για την απόκτηση του Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (ηλεκτρονικού Δελτίου), με τη διαφορά ότι οι φοιτητές θα λαμβάνουν την κάρτα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή: http://www.infospoudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15189%3Aeftase-to-neo-foititiko-paso&catid=24621%3Afoititika-akadimaika&Itemid=1039
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://teaph-athens.forumgreek.com
elenpd
Νήπιο
Νήπιο
elenpd

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 26

ΔημοσίευσηΘέμα: Έκδοση ΝΕΑΣ ακαδημαικής ταυτότητας   Παρ Σεπ 28 2012, 06:27

Έχει ξεκινήσει από τις 24 του μηνός η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την έκδοση του νέου τύπου πάσο. Αρχικά, γνωρίζετε πότε και αν λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων?
Επίσης, καλύπτει και την λειτουργία του Τρίπτυχου?
Τι γνώμη έχετε για όλο αυτό το καινούργιο ηλεκτρονικό εγχείρημα? Είμαι η μόνη που το βρίσκει μη αναγκαίο?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
asimeniasfika
Συντονιστής
asimeniasfika

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 466 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Σεπ 28 2012, 06:55

Σίγουρα δεν καλύπτει τη λειτουργία του τριπτύχου.

Για τις προθεσμίες μπορείς να δεις εδώ: http://academicid.minedu.gov.gr/Deadline
Όπως θα δεις, δεν υπάρχει περιορισμός στην υποβολή της αίτησης.

Θεωρώ πως έπρεπε όπως πέρυσι να έχουμε απλά ένα εκσυγχρονισμένο πάσο. Αυτό που φέτος έχει προβληματίσει πολλούς είναι το ότι δηλώνουμε αν θέλουμε και εάν είμαστε δωρητές οργάνων. Στη σελίδα του υπουργείου υπάρχουν κάποιες πρόχειρες πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά πραγματικά δε βρίσκω το λόγο που μια ακαδημαϊκή ταυτότητα πρέπει να αναφέρει κάτι τέτοιο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenpd
Νήπιο
Νήπιο
elenpd

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 26

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Σεπ 28 2012, 08:02

asimeniasfika έγραψε:
Σίγουρα δεν καλύπτει τη λειτουργία του τριπτύχου.

Για τις προθεσμίες μπορείς να δεις εδώ: http://academicid.minedu.gov.gr/Deadline
Όπως θα δεις, δεν υπάρχει περιορισμός στην υποβολή της αίτησης.

Θεωρώ πως έπρεπε όπως πέρυσι να έχουμε απλά ένα εκσυγχρονισμένο πάσο. Αυτό που φέτος έχει προβληματίσει πολλούς είναι το ότι δηλώνουμε αν θέλουμε και εάν είμαστε δωρητές οργάνων. Στη σελίδα του υπουργείου υπάρχουν κάποιες πρόχειρες πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά πραγματικά δε βρίσκω το λόγο που μια ακαδημαϊκή ταυτότητα πρέπει να αναφέρει κάτι τέτοιο.

Κι εμένα, εκτός από την δήλωση αλεργιών και δώρησης οργάνων, μου φαίνεται επίσης παράλογο το οτι δεν θα αντικαταστήσει (ή και καταργήσει) το τρίπτυχο (πράγμα το οποίο σε άλλες σχολές δεν υπάρχει καν). Γενικά κάτι δεν μου κολλάει σε όλο αυτό γιαυτό και ρωτάω. Τελοσπάντων!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
elenpd
Νήπιο
Νήπιο
elenpd

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 26

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Σεπ 28 2012, 09:01

Βασικά το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ -και θέλω να πιστεύω οτι και αυτοί αυτό επιδιώκουν, είναι, α) ως προς τις αλλεργίες, πως σε περίπτωση επισοδείου κάποιου φοιτητή πχ να γνωρίζουν άμεσα τι φάρμακο πρέπει να χορηγηθεί ή να αποφευχθεί αντίστοιχα. και β) ως προς την δωρεά οργάνων, έχουμε το δικαίωμα από τώρα να δηλώσουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές μετά τον (ξαφνικό) θάνατό μας.
Ειδικά με το τελευταίο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο και ίσως κάνουν καλά που μας βάζουν να το σκεφτούμε από τώρα! Τι λέτε?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Διαχειριστής
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Σαβ Σεπ 29 2012, 02:13

Καλώς ήρθες Ελένη (νομίζω ε;) στο φορουμ μας! Σε βλέπω δραστήρια και μου αρέσει πολύ!

Τώρα για τους προβληματισμούς που έθεσες, θεωρώ πως σημαντικότερο θα ήταν στο πάσο μας να αναγράφεται τι ομάδα αίματος έχουμε που θα βοηθούσε σε περίπτωση ατυχήματος και όχι το αν είμαι δωρητής οργάνων, αυτή είναι μία απόφαση που θέλει σκέψη και απαιτεί τουλάχιστον μία επίσημη γραπτή απόδειξη για να κατοχυρωθεί. Οχι άντε το τσέκαρα στο πάσο μου και ολα οκ!

Απλά νομίζω ότι το υπουργείο παιδείας στο όνομα του εκσυγχρονισμού θέλησε να πετάξει και άλλα δύο πεδία στη φόρμα συμπλήρωσης για το νέο πάσο μπας και μοιάσουμε λίιιιγο με άλλες οργανωμένες χώρες. Προσωπικά, το έχει χάσει το στοίχημα!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://teaph-athens.forumgreek.com
elenpd
Νήπιο
Νήπιο
elenpd

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 18 Ηλικία : 26

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Σαβ Σεπ 29 2012, 03:20

Admin έγραψε:
Καλώς ήρθες Ελένη (νομίζω ε;) στο φορουμ μας! Σε βλέπω δραστήρια και μου αρέσει πολύ!

Τώρα για τους προβληματισμούς που έθεσες, θεωρώ πως σημαντικότερο θα ήταν στο πάσο μας να αναγράφεται τι ομάδα αίματος έχουμε που θα βοηθούσε σε περίπτωση ατυχήματος και όχι το αν είμαι δωρητής οργάνων, αυτή είναι μία απόφαση που θέλει σκέψη και απαιτεί τουλάχιστον μία επίσημη γραπτή απόδειξη για να κατοχυρωθεί. Οχι άντε το τσέκαρα στο πάσο μου και ολα οκ!

Απλά νομίζω ότι το υπουργείο παιδείας στο όνομα του εκσυγχρονισμού θέλησε να πετάξει και άλλα δύο πεδία στη φόρμα συμπλήρωσης για το νέο πάσο μπας και μοιάσουμε λίιιιγο με άλλες οργανωμένες χώρες. Προσωπικά, το έχει χάσει το στοίχημα!

Ελένη ναι! Καλώς σας βρήκα!
Και συμφωνώ μαζί σου ως προς την καθόλου καλή προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους. Τουλάχιστον θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν κάποιες πληροφορίες για το κάθε πεδίο πριν την συμπλήρωσή τους απ'τους φοιτητές. Έτσι ίσως να μην υπήρχε και τόση σύγχιση.
Αλλά...μισές δουλειές, όπως πάντα άλλωστε.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Διαχειριστής
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Σαβ Σεπ 29 2012, 03:49

Συμφωνω! Καμια ενημερωση για να καταλαβουμε και τους λογους που σκεφτηκαν κατι τετοιο!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://teaph-athens.forumgreek.com
ioanna123
Νήπιο
Νήπιο


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 24

ΔημοσίευσηΘέμα: ..   Παρ Οκτ 05 2012, 08:38

ξεκινησα κι εγω να κανω το πασο στη σελιδα που γινονται οι αιτησεις κανονικα.. ολα οκ.. αλλα εχω προβλημα με την φωτογραφια. ρωτησα και αλλους φοιτητες αλλα και αυτοι δεν ξερουν αυτο που θελω να μαθω.. λεει στις παρατηρησεις οτι η φωτογραφια πρεπει να εχει πλατος και υψος 240x240.. εχω ενα προγραμμα επεξεργασιας φωτογραφιων που επεξεργαστηκα το μεγεθος και δεν με αφηνει να το κανω σε αυτο το μεγεθος που ζηταει η σελιδα.. κι ετσι δεν μου την παιρνει το συστημα για να προχωρησω παρακατω για την αιτηση του πασο.. αν καποιος ξερει κατι ας με βοηθησει!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Irini
Συντονιστής
Irini

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 894 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Οκτ 05 2012, 08:39

ioanna123 έγραψε:
ξεκινησα κι εγω να κανω το πασο στη σελιδα που γινονται οι αιτησεις κανονικα.. ολα οκ.. αλλα εχω προβλημα με την φωτογραφια. ρωτησα και αλλους φοιτητες αλλα και αυτοι δεν ξερουν αυτο που θελω να μαθω.. λεει στις παρατηρησεις οτι η φωτογραφια πρεπει να εχει πλατος και υψος 240x240.. εχω ενα προγραμμα επεξεργασιας φωτογραφιων που επεξεργαστηκα το μεγεθος και δεν με αφηνει να το κανω σε αυτο το μεγεθος που ζηταει η σελιδα.. κι ετσι δεν μου την παιρνει το συστημα για να προχωρησω παρακατω για την αιτηση του πασο.. αν καποιος ξερει κατι ας με βοηθησει!!!
Η φωτογραφία πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 επι 240. Επομένως, και μεγαλύτερη να είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
asimeniasfika
Συντονιστής
asimeniasfika

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 466 Ηλικία : 27

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Οκτ 05 2012, 08:42

Μήπως υπερβαίνει τα 2 MB;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Irini
Συντονιστής
Irini

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 894 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Οκτ 05 2012, 08:44

Ή μήπως δεν είναι σε μορφή JPG;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ioanna123
Νήπιο
Νήπιο


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 24

ΔημοσίευσηΘέμα: ..   Παρ Οκτ 05 2012, 08:44

ναι αλλα και μεγαλυτερη που δοκιμασα να βαλω δεν μου την παιρνει.. :( ειναι τετοιου τυπου η φωτογραφια..
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ioanna123
Νήπιο
Νήπιο


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 24

ΔημοσίευσηΘέμα: ..   Παρ Οκτ 05 2012, 08:45

οχι, ειναι μερικα kb...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Irini
Συντονιστής
Irini

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 894 Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο   Παρ Οκτ 05 2012, 08:47

Όταν πατάς αναζήτηση και την επιλέγεις, μετά πατάς Αποστολή;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Νέος τρόπος έκδοσης φοιτητικού πάσο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΤΕΑΠΗ Αθηνών :: Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής Στην Προσχολική Ηλικία Αθηνών :: Xρήσιμες πληροφορίες :: Συχνές απορίες φοιτητών-
Μετάβαση σε: