ΤΕΑΠΗ Αθηνών
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμΑρχικήLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Το φαινόμενο της ανεργίας.

Πήγαινε κάτω 
3 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Διαχειριστής
Admin


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 885 Ηλικία : 33

Το φαινόμενο της ανεργίας. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Το φαινόμενο της ανεργίας.   Το φαινόμενο της ανεργίας. Icon_minitimeΤετ Αυγ 08 2012, 14:39

Το φαινόμενα της ανεργίας αυξάνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Διαβάζουμε για τις πανελλήνιες, αγχωνόμαστε, σπουδάζουμε, παίρνουμε πτυχίο και όλα αυτά γιατί; Για να κρεμάσουμε το πτυχίο μας στον τοίχο; Για να καλύψουμε τις ανάγκες που μας δημιούργησαν οι γονείς μας; Ή μήπως είναι κι αυτό ένα κοινωνικό κατασκεύασμα;

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://teaph-athens.forumgreek.com
Χριστίνα
Ενήλικας
Ενήλικας
Χριστίνα


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 260 Ηλικία : 37

Το φαινόμενο της ανεργίας. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το φαινόμενο της ανεργίας.   Το φαινόμενο της ανεργίας. Icon_minitimeΠεμ Αυγ 09 2012, 21:26

Καλημέρα,
Δυστυχώς ο προβληματισμός σου είναι βάσιμος. Τα τελευταία χρόνια έχω δουλέψει σε κάποια βραδινά μαγαζιά, για να βγάλω κάποιο extra χαρτζιλίκι, γιατί με την πρωινή δουλειά να τελειώνει στις 5,6,7... το απόγευμα, δυστυχώς δε με έπαιρνε να βρω κάποια άλλη part time.

Στα συγκεκριμένα μαγαζιά λοιπόν, έχω συνεργαστεί με άτομα με πτυχία ψυχολογίας, μαθηματικών, φυσικής και γυμναστικής, καθώς και με μια πρώην συνάδελφο-Πληροφορικάριο. Αυτά τα άτομα δε βγήκαν με κάποιο πτυχίο λιγότερης αναγνώρισης (ΙΕΚ κτλ) αλλά από τα μεγαλύτερα δημόσια παν/μια της χώρας και δυστυχώς δεν ήταν ότι επέλεξαν αυτού του είδους την εργασία οι ίδιοι, αλλά αναγκάστηκαν να βγάζουν τα ως προς το ζην τους με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να βρούνε κάτι στον τομέα τους.

Κάποτε λέγαμε αστειευόμενοι "Θα ανοίξω σουβλατζίδικο και θα τυλίγω τα σουβλάκια με το πτυχίο μου". Πλέον αυτό το λέμε γελώντας πικρά και αγχωμένοι για το μέλλον μας.

Ωστόσο , αν έχεις 50% πιθανότητες να βρεις μια φυσιολογική δουλειά με το πτυχίο σου, σκέψου πόσες είναι αυτές, χωρίς αυτό. Βέβαια, ακόμα υπάρχουν εργοδότες που προτιμούν κάποιον ανειδίκευτο, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν οποιαδήποτε έξοδα μπορούν... Γι αυτό κι αν δεν είσαι γραμμένος σε ταμείο ανεργείας, είναι ακόμα πιο δύσκολο (οι εργοδότες γλιτώνουν μέρος του μισθού σου). Πάντως, στον τομέα των παιδαγωγικών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς απαγορεύεται να διδάξεις χωρίς πτυχίο και άδεια διδασκαλίας, οπότε, εμείς συγκεκριμένα, έχουμε ακόμα (μη με ρωτήσετε για πόσο ακόμα όμως) κάποιο λόγο να προσπαθήσουμε για την απόκτηση του πτυχίου μας.

Μην απελπίζεστε... Ας αρκεστούμε στο ρητό "Κανείς δε χάνεται", στην υπομονή μας και στους αγώνες των πιο ανοιχτόμυαλων για ένα πιο σίγουρο αύριο.

-
Και για του λόγου το αληθές, κάτι που διάβασα σε έναν τοίχο κοντά στη σχολή μας...
Το φαινόμενο της ανεργίας. Toixos4
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://cgi.di.uoa.gr/~std03188/
asimeniasfika
Συντονιστής
asimeniasfika


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 466 Ηλικία : 32

Το φαινόμενο της ανεργίας. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Το φαινόμενο της ανεργίας.   Το φαινόμενο της ανεργίας. Icon_minitimeΚυρ Σεπ 02 2012, 01:26

Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, αλλά οδηγηθήκαμε στην ανεργία και από τη νοοτροπία που ήθελε τα παιδιά να σπουδάζουν για να μην καταλήξουν να κάνουν αγροτικές ή χειρωνακτικές δουλειές σαν τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να βγάζουν όλο και περισσότεροι θεωρητικές σχολές αποσκοπώντας στην είσοδο στο δημόσιο. Όταν κάποια στιγμή το δημόσιο έκλεισε, έμεινε πολύς κόσμος απ' έξω κι αυτό επηρέασε όλους τους κλάδους.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Το φαινόμενο της ανεργίας.
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΤΕΑΠΗ Αθηνών :: Το στέκι μας! :: Κοινωνικά θέματα-
Μετάβαση σε: